big city life

Igår blev det en heldag i Brooklyn och NYC tillsammans med systrarna Nilsson. Började med att ta tunnelbanan över till Brooklyn och ett område som heter Williamsburg. Där satte vi oss på en mysig restaurang och lunchade och sedan tog vi oss in och ut ur lite affärer och små mysiga butiker. Tog sedan en promenad över Brooklyn Bridge tillbaka in till Manhattan. Tog en taxi vidare till West Village där vi strosade runt och slog oss ner på ett super mysigt fik, där vi drack kaffe och pratade en massa. 
Framåt kväll till, tog vi oss upp mot området Hell's Kitchen för att äta lite, det blev tapas, gott! 
Satte oss på tåget tillbaka mot New Canaan runt 7 och när vi var tillbaka igen snöade det för fullt och hade nog snöat ett bra tag, för det var massa snö. Super mysigt!!! Väl hemma hos Jennifer, kröp vi ner under vars en filt och såg en film, innan vi gick och la oss alla tre, utslagna i sängen. Bra och mysig dag!!

Söndagar är ju vad söndagar är. Så det blev frukost på Orem's, mat shopping på dyra Village Market till Jennifers familj, en sväng till Danbury, bio Parental Guidance, vi slänge ihop en god avokado/ägg/räk-sallad till middag och nu har jag precis satt mig i soffan tillsammans med min vm och ska berätta om helgen. 

Jättebra, rolig, mysig och "lyckorusig" (en helg med många lyckorus?) helg. <3

Tänk att imorgon är det nyårsafton!! Vart tog detta året vägen? :) 

Williamsburg

Brooklyn Bridge

A cup of coffee

Carrie Bradshaw's apartment
<

NYC
Let it snow....

Lyxledigt

Super lyxigt igår, att vara ledig på en torsdag. Började med att träna på morgonen medan barnen gjorde sin läsning, skjutsade de till mormor sen, då de skulle spendera hela dagen med henne, plus sova över. 
Själv hade jag en heldag med Tove, jag var moraliskt stöd och hon shoppade, riktigt bra dag. 

På kvällen tog vi oss till Emma som hade bjudit hem. Jag lagade skaldjurspasta med saffran och vitt vin, vrålgott!!! Satt och pratade i flera timmar sen, innan alla somnade så sött. 
Jag vaknade såklart alldeles för tidigt!! Så jag drack en kanna kaffe, medans jag lagade mysig frukost till oss. 

När jag kom hem tog jag en lång härlig springtur i det fina vintervädret, sen plockade jag upp flickorna hos mormor, två exalterade flickor med stora planer. Min vm mådde inte så bra, så flickorna hade bestämt att de skulle göra en 'dejtmiddag" till mina vf. Så när vi kom hem blev det förberedelser inför det. När de kom hem, hade jag lagat fettuchini med tryffelsmör och till efterrätt hemmagjord chocolate chip cookie med hemmagjord glass och jordgubbar på. Fint ska det vara!!! 

Själv åkte jag till Danbury med Jennifer, Cornelia,Bea, Elin, hennes bror Pär och hans flickvän Linda, även Emma kom lite senare. Åt på Cheesecake Factory, fick vänta i ca 3h, GALET!! 



26 december

Heldag med mina små tjejer idag. Blev massa skoj, skriver bara en ltie resumé på allt.
Frukostmys, läsning, klippt & klistrat, haft litet spa, bakat, sett film, lekt och haft danceparty. 
Snöat har det också gjort hela eftermiddagen och kvällen, hoppas det ligger kvar, så mysigt!!!
Tyvärr blev det inga bilder idag dock. 
Ikväll blev det lite familjemys efter middagen, sen kom Tove över och såg film. 

Förresten så har jag varit i USA i över 11 månader, helt galet vad tiden har gått.


Judagen

Christmas Day, american style!
Trots att min värdfamilj är judar har vi idag firat jul på amerikanskt vis. Vaknade bredvis en snarkande liten tjej i morse, då jag lovat att ha sleepover med de igårkväll. Började fixa och dona med min värdmamma inför mat och dessert vi skulle ha med oss till Missy och James senare. Och när vi står där i köket kommer min värdpappa och flickorna in med kort och en present till mig och säger; Merry Christmas Lina, the american version. Hur underbara är de egentligen?! Detta är verkligen det bästa av tvp världar.  <3

Mormor kom till oss och det blev amerikansk frukost, american pancakes och bacon, första gången i min familj, gott och mysigt! Därefter var det dags för alla att hoppa in i duschen och göra oss ordning. 
Åkte till Missy & James vid 1, var där runt 2 och då drog kalasandet igång. Massa goda aptitretare, gott vin och väldigt trevligt sällskap! Det var sen dags för Secret Santa (julklappsspelet) vilket var super roligt. Jag hade köpt en Cooler Stool, en pal med inbyggd kylväska, så fräckt. Alla ville stjäla den och det slutade med att min vm fick den, haha, hon var överlycklig, haha!! Allt jag ville ha blev stulet, så jag fick ett fotbad, som min lilla blev SÅÅÅ exalterad över, så där försvann mitt paket. ;)

Därpå blev det god mat i mängder som vanligt och det var allmänt mysigt och trevligt att umgås med familjen. 
Alla är så goa och omtänksamma, kommer sakna de så mycket. 

Thank you all for a great Christmas, I love you <3

Charlie, my little lovebug

Julafton

Julafton, den 24 december 2012, i Ridgefield CT.
Morgonen började med skype, först med Ola Louise och Vinga, öppnades paket och önskade God Jul. TACK för de fina presenterna, breven och korten, ni är bäst!
Nästa skype blev med mamma, pappa, mormor, faster, Erling och Henke. MYSIGT! Det öppnades paket även tillsammans med de, sjöng Hej Tomtegubbar och blev nostalgiska och grät en skvätt (men det ingår).
Min älskade familj,
ert stöd och glada skratt är ovärderligt! 

Därefter blev det frukost, mannagrynsgröt och mys med barnen och min värdpappa, sen bar det av mot isrinken för lite skridsko åkning, super mysigt. 
Kom hem och började fixa allt efter en mysig förmiddag med familjen. Vid 3 rullade Jennifer Cornelia och Tove in, sen var festen igång ;) Allt förbereddes, julmusiken var på hög volym, det var fyr i spisen och glasen var fyllda. Allt dukades fram på bordet och när Emma trillade in var det bara att hugga in. Det var ägg, sill, lax, julskinka, revben, jansson, brysselkål, omelett, köttbullar, prinskorvar, besk, julmust, öl och vin. JA, ALLT som ska finnas på ett riktigt svenskt julbord. Är så stolt över oss flickor, som dragit ihop allt detta och gjort det till det bästa!
Alla var glada och upprymda och hade faktiskt riktigt mycket julkänsla. Min värdfamilj var så glada och uppskattade allt vi hade gjort. Inte minst älskade de maten! Toppbettyg alltså!

När bordet var tömt samlades alla inne vid brasan, där fanns det julgotter av alla slag, glögg, lussebullar och massa gott. OCH vi lyckades få fram Kalle Anka's Julafton på youtube, så alla satt samlade och tittade på Kalle på tv, hur underbart är det??? MEN som om vi inte redan var lyckliga och lyriska av allt juligt vi ställt till med och att få vara i så underbart sällskap, då börjar det banemaj snöa, så som pricken över på en redan så bra julafton, fick vi även en vit jul. LYCKORUS!!! 

Tack till mina fina vänner och min underbara värdfamilj för en fantastisk och oförglömlig julafton! <3


mest för att det är Elin, <3
 


"Dan före dopparedan"

Kan inte fatta att det är lillejulafton idag, vart tog december vägen?! 
Idag blev det att handla sista maten till julafton, sen äta julgröts lunch hos Emma, GOTT!

Imorgon är det äntligen julafton, och jag har fått bjuda hem några av mina kompisar att fira en riktigt svensk jul tillsammans med de och min familj. Och svensk jul ska det bli minsann, med (nästan)allt vad det innebär. Hoppas det blir lyckat! 
Tyvärr är jag inte riktigt i julstämmning, men det kommer kanske inte heller eftersom man inte är hemma och ingen snö är det heller, synd. 
Men vi ska göra det bästa av situationen och det kommer bli så bra så! Hur ofta firar man jul med vänner liksom?!



Sådär på en lördag

Dagen har bestått av lite julshopping med Elin Jennifer och Cornelia, lunchat, agerat RallyKalle(ar?), lagat svenska köttbullar till Jennifers familj, lyssnat på julmusik, varit sentimentala, ätit god hemmagjord smörgåstårta och sett på julfilm hos Emma och haft en allmänt mysig lördag med mina fantastiska vänner. 

Systrarna Nilsson in action:



21 december

Imorse regnade det så det heter duga kan jag lova, blåste gjorde det också, bilen höll sig för tusan knappt på vägen! Min kära granne bjöd med mig till gymmet, då hon kan ta med en vän torsdag-söndag, man tackar. Så det blev en timme på löpbandet på gymmet istället, härligt!
Drog hem, såg julkalendern, Tove kom över, gjorde mörka chokladtryfflar med baileys, mums, åt lite lunch, drog till bibblan och sen hem igen. 
 
När barnen kom hem blev det bara en timme med lite lek och tv, sen tog min vm med de på bio och jag drog hem till Bea. När hon var klar hämtade vi upp Jennifer och Cornelia, sen mötte vi Emma och Elin på ett Steakhouse för middag. Kvällen avslutades med film och prat hemma hos Bea. Härliga fredag!!! 





Kan inte med ord beskriva hur stolt jag är att jag blivit faster igen, till en så otroligt underbar liten flicka. 
Tänk att jag har äran att vara faster till min fantastiska lilla Gille kille, som inte ens är liten längre och nu till denna underbara lite tös, Älskar er <3

Torsdagslyx

Det kommer bestämt bli en bortskämd liten flicka den där brorsdottern, det är redan konstaterat!!! MEN jag gillar det och det är väl klart gullungen ska ha ALLT! Så är det bara. 

Trötta långsamma flickor imorse minsann, men efter ett par om och men, flingor o mjölk och julkalenderchoklad så kom de till skolan även idag. Efter det blev det som vanligt härlig träning, dock bråkar knäna en del, men det är bara och bita ihop och se glad ut!! 
Tvättade en massa, såg julkalendern och hjälpte tv installatören där nere, sen Emma minsann för en trevlig lunch och lite julklappsinslagning. Hann säga hej till min älskade pappa och mamma såklart, det satt inte fel sådär på en torsdag, alltid LYX, älskar er ! Efter det körde jag lite ärenden och sen hem igen, då det var dags för flickorna att komma hem från skolan.
A hade playdate, och de spelade wii på nya, grymma tvn hela eftermiddagen, medan jag och L gjorde läxor och kryddapelsiner, min duktiga tjej!! :) 

Ikväll lagade jag god middag till familjen, gjorde hemmagjorda laxburgare och hemmagjorda pommes med spicey dressing, SUPER GOTT!! När barnen lagt sig lyxade jag och mina vf med en bra film, ett glas rött och vars en mörk chokladtryffel. Torsdagslyxnär den är som bäst! Ni är guld värda! 
 

koncentrerad tjej

nöjd med resultatet
mitt verk

Älskade lilla underverk

Fasters älskade underbara lilla hjärta, välkommen till världen!!
Igår blev jag faster till denna vackra, underbara, efterlängtade lilla flicka!! Jag är stoltast i världen!
Världens bästa storebror och min underbara svägerska, ni kommer bli de bästa föräldrarna någonsin, är så stolt över er. GRATTIS! 

Du är så efterlängtad mitt lilla hjärta. 
 

LYCKORUS

Idag är det ingen vanlig det för idag är det min älskade mammas födelsedag. HURRA HURRA HURRA!
 
LÄNGTAR!!! Vilken väldigt braig 18 december.

Kom ikväll fram till att jag verkligen har en crush på Adam Levine, han är ju bara så snygg. 
Blev nämligen att se The Voice finalen ikväll, vinnaren blev som väntat, Cassadee Pope. 

Mina otroligt underbara vänner och min fantastiska familj, ni är oslagbara och jag älskar er massor <3
Snart är det julafton, och den ska firas med dunder och brak tillsammans med mina fina vänner och underbara värdfamilj. En riktigt (så gott det går) svensk jul. :D
 
Over and out <3

7 dagar till julafton

Då var det måndag igen och sista veckan innan det är dags för JULLOV!!! 
Så tråkig jag känner mig att skriva morgonen bestod av träning, styrka, julkalendern och en kopp kaffe....
Men det är i princip så det flesta dagarna ser ut mitt i veckan och även idag. 

Resten av dagen bestod av bak (idag blev det mammas grova braspannebröd, MUMS!!!), sen blev det skype med mamma, Ola och Louise, vi klädde granen tillsammans och lyssnade på julmusik. Mysigt, men det var ganska jobbigt, kändes så konstigt att inte vara där. Men med tårar och skratt och underbart stöd från min fantastiska familj så blev det väldigt mysigt trots att man är en BIT ifrån... 
Hann även med att skypa med Filip, pratade om allt mellan himmel och jord som vanligt. Han hade hittat bilder från sin student, hahaha. Ooooj, som jag såg ut. En bild säger ju mer än tusen ord.  

När flickorna kom hem blev det läxor, sen skrev L en jätte bra historia medan jag och A spelade Mario Kart Wii, med riktiga rattar, GRYMT KUL!! Men inte bra att ha vinnarskalle när man möter en 8åring, ;) 


Fina brö' va? ;)

NYC by night

Gårdagen började med att vi överraskade födelsedagsbarnet Emma med pannkakstårta, sen tog vi tåget till City, checkade in på hotellet och sen blev det att strosa i ett julmysigt New York City (dock utan snö, buhu).
Drog oss tillbaka till hotellet och började fixa, trixa och göra oss ordning, eftersom både jag Emma Elin och Jennifer skulle duscha och göra oss klara, tog det sin lilla tid kan jag säga. Mötte upp Bea på restaurangen, käkade gott och drog oss sedan tillbaka till hotellet för en rejäl förfest. ALL IN!!
Efter otroligt många skratt, seriösa samtal, tårar, bilder och annat skoj begav vi oss ner mot Webster Hall.
Och det var bokstavligen talat ALL IN tills klockan var halv sex imorse, så grymt rolig kväll med mina underbart härliga brudar!!!

Det ska kännas dagen efter att man har haft kul och gett allt. Trötta och slitna, ont här och ont där, begav vi oss mot CT igen och slappade hos Bea ett par timmar innan hon skjutsade oss alla hem. 
Nu har jag uppdaterat min vf om helgens bravader(undanhöll vissa punkter dock, haha) Nu är jag trött och det blir sängen tidigt ikväll, för att orka med en ny arbetsvecka!! 

8 dagar till julafton!!! <3
 






Hanukkah

Fredag igen, veckorna springer förbi. Morgonen blev mysig frukost med flickorna då de var uppe tidigt. A har börjat äta havegrynsgröt på mitt vis på morgonen, istället för som folk gör här och äter färdiga portionspåsar, tillsätter kokande vatten och så är det MASSA socker i. Men istället äter hon den bara, eller som jag med banan/rivet äpple/nötter eller bär. GOTT!! 
Blev en lång härlig löprunda när jag lämnat flickorna, sen hem, dusch, julkalendern och en kopp kaffe. 

A kom hem med bussen vid 1, L hade playdate. Blev lek, fix inför kvällens Hanukkah med pyssel, dekorationer, godisgömmor m.m. Åkte till affären och köpte ingredienser för kvällens efterrätt som jag gjorde. Blev ugnsbakade äpplen med nötkrämsfyllning och vaniljglass till. Yummmi.

Hämtade upp L från sin pd, sen hem och fixa och trixa lite och spelade lite Just Dance. Grams (mormor) kom, sen när resten av familjen var samlad blev det potato latkas, (rårakor typ), sen mat från en Kaberia, mediterranean food. Vrål gott! Därefter ville de ivriga barnen öppna presenter och så fick det bli. Massa fina saker fick de och även jag, min underbara familj ni är bara såååå bra. Fick underbara designade armband, en väska, en plånbok/portmonä och tryfflar. Är så nöjd och glad, :D Mina presenter var också väldigt uppskattade. 

En mysig och lyckad Hanukkah, :D



överlyckliga flickor efter att ha öppnat sina Kindle. 



Alla mina tankar går till de drabbades familjer i Newtown, CT (30min från min stad) idag. Världen är inte rättvis.
Finns inte ord som kan beskriva det fruktansvärda som hänt. 
En man i 20års åldern mördade idag sin familj + hela mammas förskoleklass, sen tog han sitt eget liv.
20barn och 7vuxna. Ofattbart!


Lucia

Idag har det varit fullt ös hela dagen.... 
Skyndade hem igen efter att ha lämnat av flickorna i skolan, det var nämligen dags att rulla köttbullar inför julafton, tillsammans med mamma, via skype då alltså!!! Så mysigt det var att göra det så, kändes så nära och vi var liksom med varandra hela förmiddagen. Fick säga hej till min älskade pappa också, vilken gjorde denna torsdagen ännu lite bättre, fast han ska retas och visa massa godsaker som man inte kan skicka genom datorn tyvärr :p Jag gjorde ungefär si sådär 200 köttbullar, GOTT!!! Jag kanske delar med mig..Efter det slänge jag ihop två schweiziska lantbröd, inte dumt alls och fina blev dem.  
 
Efter stök i köket hela förmiddagen kom L hem från skolan. Vi gjorde läxor, spelade Just Dance 4, som de fick i Hanukkah present igår, grymt kul!!! Efter det blev det läsning och lite ritande. Jag lagade sen mat och fixade tvätt i mängder. Åt middag med familjen, de öppnade dagens present som idag var STOR, nämligen en 60" LED tv till källaren, awesome. Hade sen lite luciamys med familjen, såg på luciafirande på datorn. 
Ikväll kom Elin och Tove över för lite mer jul/luciamys, blev lussebullar och Ensam Hemma. MYS!!

Att få mail är ju alltid lika spännande, speciellt när de är från mina absolut bästa Gull-Britt och Bernt, era mail och roliga historier får mig verkligen att skratta så jag gråter och de får mig även att vara så otroligt positiv. 



 

Done-färdig-finitooooo

Såja, då är jag klar med alla aupair möten och mina 6 credits, whooop whoop!! Klapp på axeln till mig, skönt. Hade sista sångklassen ikväll. Jag sjöng Sunday Bloody Sunday igen, men denna gången kompade Emma mig på gitarr, sååå bra. Måste faktiskt säga att vi var väldigt duktiga. I slutet sjöng jag Emma Julia och Ida, Himlen i min famn, i stämmor, gick också väldigt bra. 

Dagen då: tränade imorse, sen åkte jag och handlade lite smått jag behövde nu inför matlagning och bak.
När jag kom hem blev det som vanligt kaffe och julkalendern, sen kom Tove över lite snabbt och vi skrev ner en lista på allt inför jul. Åhhh ser verkligen fram emot att göra en riktigt mysig svensk jul här hemma med värdfamilj och vänner. Plus att jag får fira/uppleva Hanukkah och en riktig amerikansk jul den 25 hos vänner till familjen. 
Barnen har halvdagar resten av veckan, så idag blev det läxor, lek med hanukkah presenter, Just Dance 4, julgodis bak(närmare bestämt cornflakes rosor) , julmusik, pyssel och lite mellanmål.
Sen var det dags att lämna L på dans och jag åkte till min klass.  




snart så....

En mycket bättre dag idag!! Blev en lång härlig löprunda imorse, vilken var välbehövlig, då jag kan rensa hjärnan och bara tänka på annat. Att träning kan göra så mycket.. 
Åkte hem och duschade, såg julkalendern och sen raka vägen hem till Emma. Där övades det sång inför sista lektionen imorgon, Emma ska kompa mig på gitarren, lät riktigt bra, hon är sååå duktig!!! Sen övade vi även lite på sången vi ska sjunga tillsammans med Julia och Ida, det blir nog toppen. 
Vid 12 kom Jennifer och Elin också, så lunchade vi lite och planerade inför lördagen, whoop whoooop!!!! 

Kom hem och förberedde maten och hann även med att skypa med Emma lite snabbt, äntligen!!
Hämtade flickorna i skolan, lämnade L på hebrew school, fixade lite ärenden med A och sen raka vägen till hennes dans lektion. 

Även ikväll efter middagen blev det lite Hanukkah firande, tände menorah(ljustake) och delade ut lite presenter. 
Igår fick jag en jättefin specialdesignad vattenflaska med en bild på flickorna och en på hela familjen, jättefin. Ikväll kom min vp hem med vars ett ljus till mig och min vm, sen när man släcker ljuset ska vaxet vara bra för naglarna, haha, fiffigt va?!
 
OCH snart är det julafton!!!!

gnäääääälllig

Idag har inte varit en bra dag! Har varit ledsen, gråtit, varit gnällig, känt mig hjälplös
och hopplös och tyckt synd om mig själv. Under den här gnälliga dagen tränade jag först, sen skypade med Jessica och guldklimparna, min bästigaste storebror och min fantastiska mamma. 
Ni mina fina vänner och otroliga familj, ger mig styrka! 

Imorgon blir en bättre dag, det vet jag! Då är det slut på gnällighet!

2 Advent

Och idag är det då andra advent och söndag igen... 

Gårdagen spenderades med Elin och Jennifer, började med brunch på Ihop, därifrån tog vi en sväng till Stamford Mall. Påväg dit konstaterade vi hur fattiga vi var för tillfälligt, nu i julklapps-, shoppings-, födelsedags- och julmatstider. MEN vi kom också fram till att det inte skulle få stoppa oss från att ha kul och köpa det vi ville och göra precis det vi kände för, så länge pengarna räckte till. Så därför införskaffade jag mig en nyårsklänning och Jennifer och Elin fick med sig någon påse de också. Vidare därifrån drog vi oss tillbaka till Wilton där jag och Elin hittade vars ett par skor, även de(mina) till nyår. Och när vi redan konstaterat att vi var fattiglappar, tänkte vi att då fortsätter vi spendera de pengar vi inte har, haha, så därför åkte vi till The Cellar Door och åt middag. Emma anslöt hemma hos mig och vi avslutade en bra lördag med mys och tjejsnack hemma hos mig. 
Framtidsplanerna är looooooovely. Btw.. I mars ska gänget (tyvärr - Emma och Bea) och jag visa Eskilstuna vad vi går för. Ooooj va bra det kommer bli , kan det bli annat? ;)

Idag hade vi au pair möte, vi åkte till ett sjukhus i Norwalk, och dekorerade deras barnavdelning med massa julpynt som vi och barnen pysslat ihop. Kändes jättebra att få göra en god gärning för de små barnen, speciellt nu i juletider, med det var väldigt tufft att se de. 

Åkte till Orem's och lunchade, därifrån en sväng till Bea. Sen fixade och trixade jag, Jennifer och Elin lite hemma hos mig i eftermiddag. Och nu ikväll blev det middag med familjen. 

Är så glad och tacksam för de fina vännerna jag har träffat här. <3






Fredagsmys

Då var det fredag igen, härligt! En fredagmorgon som alla andra, frukost, lunchlådor, skolan och härlig träning, blev en lång runda i det kyliga vädret, ritkigt skönt. Fortsatte dagen som jag gjort de senaste dagarna, dusch, kaffe och julkalendern :) Tycker faktiskt den är helt okej. 

Åkte sen och fixade mat inför kvällen, blev hasselbackspotatis, lax, sallad och kall sås. GOTT!
När jag kom tillbaks blev det klippa och klistra lite i scrapbooken som min vf ska få efter nyår någon gång, sen hann jag även med en efterlängtad skype med Ola och Louise, lycka. 

När barnen kom hem blev det snabbt att packa väskor för deras övernattningar, laga lite lätt middag till de två, fräscha till oss och klä oss för att åka till tempel. Ikväll hade nämligen A sin consecration, vilket är en cermoni för att "markera" hennes början av sin judiska/hebreiska utbildning/skola. De fick läsa ur Torah och blev även tilldelade vars en liten Torah och ett certifikat. 
Efter det kom Jennifer Elin och Emma hit, åt gott, såg Grinchen, åt lussebullar och drack glögg, MYS på hög nivå. 


Världens bästa storebror

OlaminOla, du är min bästa vän och en oslagbar storebror.
Du....
finns där för mig 24/7
lyssnar alltid
har alltid bra svar på mina dumma frågor
kommer alltid med de bästa råden
stöttar mig i med och motgång

Vi skrattar och gråter tillsammans, fjantar oss som bara vi gör, skrattar åt samma dåliga (pappa)skämt och är så som man bara ska kunna vara tillsammans med sin bror. 

Du har alltid betytt så otroligt mycket för mig, men under mitt år i USA har jag verkligen lärt mig uppskatta dig och resten av min/vår underbara familj. Du har stöttat och peppat mig igenom tuffa dagar och varit glad med mig när jag varit glad och upplevt något nytt. Vi har uppdaterat varandra via Skype och mail, på allt som har hänt i våra liv och saker och ting vi har framför oss. Lyckan när jag ska fick veta att jag ska än en gång bli faster och du min fantastiska storebror, kommer bli världens bästa pappa! 

En bror som du är få förunnat!
Tillsammans är vi oslagbara. Jag älskar dig!  
 
 

Julbak

Idag har det varit full rulle hela dagen... 
Vanlig morgon, med paket öppnande, frukost, fixa lunchlådor, iväg till skolan och träning. 
Kom hem gjorde lite styrka, drack kaffe och såg julkalendern. Sen har det varit fullt bakande hela dagen. Bakade mammas/mosters mumsigt underbara lussebullar med "gojja" i mitten, LOOOOVE!!! De blev dock inte alls lika fina som mammas, så jag fick ett litet meltdown där en stund i eftermiddags och ville bara hem till mamma och julmysa hemma. Men tack vare min helt otroligt fantastiska mamma och familj hemma och allt stöd, fina mail, pepptalk de ger mig, gick det över igen efter lite tårar och breakdown. Så nu är jag glad igen, för jag och mina fina vänner här ska göra denna julen oförglömlig. 
Efter lussebullar övergick det i pepparkaksbak på sista degen jag fick i posten, hur goda kan de vara egentligen??? Farligt. 

Eftermidagen var som vanligt med mina flickor, inget annorlunda. Lämnade av de på dans och begav mig sedan för nästsista sånglektionen! Gick helt okej, ikväll sjöng jag Here I go again - Whitesnake. 
 






Smygstart

Ja, denna dagen började som alla andra dagar, med lunchlådor, skjutsa till skolan och träning. 
Åkte sedan till affären för att handla lite ingredienser inför kommande julbak. Och jag som tycker saffran är dyrt i hemma i Sverige, men fy sjutton!!! Här kostade ett paket med 1,7g $20, ca 140sek. GALET!! Men, ska vi fira jul så ska vi och det är trots allt bara en gång om året, PUNKT!!

Jennifer kom hit i alla fall, så vi drog igång direkt och bakade grymt goda saffransskorpor. Sen lunchade vi och försökte planera lite inför kommande veckor/helger (och hemkomster?! :p)
Fick resterande av mitt paket på posten idag, älskade mamma du är för rolig. Så imorgon blir det mer bak!!
Kvällen bestod av läxor, läsning och middag, därefter raka vägen till skolan, för L hade sin Holiday Concert. Duktiga små fjärdeklassare som sjöng och spelade instrument!

Avslutade en bra dag med Victoria Secret Fashion Show, 
ååhh, vill bara ha allt och sååå snygga de är!!!


 
 

Sådär på en måndag

Ännu en måndag har gått... Adventsljuset var tänt på frukostbordet när barnen öppnade sin tredje julklapp och åt frukost, mysig morgon med mina flickor. När de åkt till skolan blev det träning och styrka. Sen äntligen skype med mammi, känns som en evighet sedan. Fick se allt julfint mamma gjort där hemma, åhh så underbart, finns inget som en jul hemma med familjen. 

Mötte upp Jennifer på CVS och fixade lite bilder till julklappar och scrapbooking, flitiga som få må jag säga. 
Hem sen för att ta hand om tvätt och fixa med bilderna. 
Flickorna hämtades i skolan och det blev som vanligt snack, läxor, läsning, lek och matlagning. Har varit seg och opasslig hela dagen, känt mig nere och "örkig"(eftersom det är ett ord? eller?). Men somliga dagar är såna och imorgon är det tisdag, så det får helt enkelt se till att bli bättre :)
Kvällen spenderades hos Jennifer med Emma och Elin, såg Mitt stora feta grekiska bröllop, så himla rolig.
Tack tjejer för att ni finns och gör en dryg dag till en topp dag, <3

Första advent

Mysig första advent i City. Vaknade tidigt, gjorde mig ordning, såg julkalendern, tände första ljuset och öppnade paket med barnen, mysig morgon. Sen bar det av till stationen och in till NYC. 
Väl inne möttes jag Tove Jonna Paulina Emma Malin Jennifer Elin Bea, tog oss ner mot 8th avenue för att käka lunch, på en jätte fräsch salladsbar, super gott!!
Därifrån tog vi oss först mot Macy's, så mysigt med julpynt, tomteland och dekorationer där inne. Vidare därifrån in en sväng på Victoria Secret, vilket var helt otroligt underbart och man fick ett våldsamt HAbegär!!! Tog oss sedan i sakta mak upp på 5th, så himla mysigt med allt julpynt och belysning. Vi stannde till i Bryant Park för att ta en titt på den mysiga julmarknaden, som i mitten hade en stor julgran och isrink, MYS!!! Där satt vi och drack en kopp kaffe och njöt i någon timme. Min vän från Brooklyn och hans kompis kom och mötte oss, gick sedan med oss vidare upp på 5th, där vi såg Rockafeller Center, de fint skyltade fönstrena, bla. Saks Fifth, Tiffany, Bvlgari, Lord&Taylor, mfl. Så himla mysigt.  Avslutade en superbra dag med middag på en mysig restaurang, innan vi tog tåget tillbaka till Ridgefield. 

Tack till mina grymt bra vänner, för en bra helg! <3






 

1 December

Underbara älskade JUL. Kan inte fatta att det är 1 December idag,
vilket innebär följade: första luckan på chokladkalendern och första avsnittet på julkalendern!!! 
Så jag vaknade upp hos Jennifer, tidigt som vanligt, gick ner och satte mig med min kopp kaffe och njöt av tystnaden och en kopp kaffe en stund. Började sen skramla lite i hopp om att de andra snart skulle vakna, haha ;) började ju bli hungrig. Så en stor god frukost dukades upp, som vanligt när vi har sleepover. MYS!! Därefter bunkrade vi alla ihop oss i soffan och såg första avsnittet av Mysteriet på Greveholm-Grevens återkomst, måste säga att första avsnittet imponerade faktiskt(hade inte så höga förväntningar). 

Vi hade ju bestämt att vi skulle baka pepparkakor och dricka glögg, så jag åkte hem till mig och fixade det. När jag kom hem väntade barnen ivrigt på att få öppna första julklappen, då min vm sa de var tvunga att vänta på mig, GULLUNGAR!! Så söta och snälla hoppas vi att de är ända fram till julafton ;) Uppskattade första paketet och väntar redan ivrigt på nummer 2. 

Väl tillbaka hos Jennifer blev det pepparkaksbak och glögg, MUMS!! Mina fina vänner, är så otroligt tacksam för att jag träffat er, ni är helt fantastiska!!! Vi kommer tillsammans göra denna julen oförglömlig! <3

Jag åkte hem vid halv fem för att baka pepparkakor med barnen, vilket var en riktig höjdare, EN PLÅT, mamma nu förstår jag hur du har det VARJE ÅR ;) haha. Därefter blev det middag och film, sen viskades det lite i flickornas rum och innan jag gick ut sa de båda två, Lina we are so thankful to have you here. You put such an effort in making the calender for us, we love you. 
MEN SMÄLTER MAN ELLER???? <3

Imorgon blir det city med brudarna, första advents firande och strosa bland ljus och juldekorationer. 
<3


Ni är guld <3
 
En stycken trött Elin, <3
 

Paket

ÄNTLIGEN!! Paketet från Sverige kom idag. Underbara familj, TACK för allt, ni är utan tvekan bäst i världen. Hade en så bra fredag. Började med mysig morgon med barnen, en lång härlig löprunda + styrka i kylan, ut och fixa mossa och granne till mitt pyssel och sen hem och börja.
Blev en fin adventsljusstake till familjen och sen fixa paketkalendern till barnen. OCH när jag och min vm sitter i vars en fåtölj och läser, knackar det på dörren, bredvbäraren, PAKET FRÅN SVERIGE, lyckorus! Älskade underbara mamma, pappa, mormor, Ola och Louise, ni är BÄST!!!! Jag var som ett litet barn på julafton när jag öppnade allt, fanns bla. mormor bästa pepparkaksdeg (hur kan man va utan liksom????), julklappar, besk, adventsstjärna, SKUMTOMTAR och massa mer, ÄLSKADE JUL! 
Min vm var så fascinerad över allt jag fick och hur otroligt fantastisk min familj är, JAAAA! Hon sa ; Lina, Do you feel like you're closer to home now? I hope we can make the best Christmas out of this together?! Älskade (andra)familj ni är enastående!

När barnen kom hem från skolan fick jag så underbart positiv respons på allt, så glad man blir!!!
De var överlyckliga för sina tomteluvor och alla paket!
Igår kväll blev det lite julskyltning, myyyys, sen vidare hem till Jennifer, där även Elin Emma och Bea var, så blev det middag, mys och sleepover. <3




 

RSS 2.0