Livet på en pinne

Älskar tidiga morgnar, man får ut så mycket av dagen då. Åt frukost med barnen runt 7, sen åkte de vidare till tandläkaren klockan 8, så då knöt jag på mig skorna och tog en härlig löprunda + styrka. Lovely!
 
Duschade och fixade till mig, tog hand om lite tvätt och sen vidare för lite julshopping. 
Fixade de sista julklapparna/hanukkah presenterna som skulle inhandlas, så nu är allt klart, skönt! Blev även en fin liten julklapp från Victoria Secret till mig själv. God Jul Lina önskar Tomten. Tack! 
Var en riktigt härlig dag, gick med min pappersmugg med kaffe, strosade i affärer, fixade julklappar och bara njöt av julmusik, julyra och ensamtid. 

Blev att slå in julklappar, snabbt skypa med Ola, pappa, mamma och moss och vika tvätt, innan flickorna kom hem från skolan. Vart tog denna dagen vägen?! 
Läxläsning, matlagning, lek och bus med barnen, sen kom Tove över och vi såg klart Greveholm, så nu är jag redo för årets Julkalender!!! 
 
 

Full rulle.

Den starka morgonsolen lyser ner på snön och den glänser så fint, åhh vilken härlig morgon!
När barnen åkt till skolan blev det en löprunda i det fina vädret, sen hem och duscha och vidare till Jennifer.
Där övade jag och Emma sång inför kvällens lektion, ikväll blir det Use Somebody- Kings of Leon, medan Elin och Jennifer tog en promenad. Tack Emma för all din positivitet och hjälp. Lunchade gott med mina kära vänner och planerade inför kommande helger. 

Åkte hem och övade lite till på låten, sen kom barnen hem och det blev läxor och bestyr som vanligt. 
De skulle iväg och få flu shot nu ikväll, sen har L dans och jag åkte på lektion. 
Efter sången blev det en blixtvisit på au pair mötet och träffade alla, bla. min fina vän BEA. Skrev upp oss lite snabbt och småpratade med Carrie, sen hemåt igen. 




 
 

Snöflingor

Jag ser det snöar, jag ser det snöar det var väl roligt HURRA... 
Vissst är det mysigt, underbart och jättehärligt att det kom lite snö idag, MEN , måste man göra värsta upproret för det?! Bara för att det kommer pyttelite snö i detta landet, ja då låter man barnen åka hem tidigare från skolan ifall det skulle bli svårt för bussarna att komma fram och för att vägarna blir hala. Men ärligt, ska de hålla på så hela vintern nu då? Barnen missar ju hur mycket som helst i skolan?! AJA, så är det med det!
 
Gick en lång härlig pw i morse, super mysigt när det snöade. Snön har fallit så fint hela dagen, stora flingor och det ser så himla fint ut. Åkte hem och fixade lite smått innan det var dags att hämta hem flickorna. 
Blev läxor, läsning och sen kom grannarna över och de såg film, Peter Pan och drack varm choklad
Därefter pysslade vi lite. Det är nämligen så att vi ska med au pair gruppen åka till ett barnsjukhus i närheten och dekorera deras salar med juldekorationer. Underbart att få vara delaktig och hjälpa de som har det så tufft. 

Åt god middag och flickorna hade dockteater. Har gjort lite nytta nu medans jag väntar på att mina vf ska bli klara med nattningen av barnen, är ju The Voice sen ikväll. Så, har rensat ut lite i garderoben, förberett inför att fixa barnens julklappskalender (galet projekt btw), skrivit lista på julklappar/hanukkah presenter jag måste köpa och börjat skriva jukort. 


Sjukstuga

Har inget  kul att säga om denna söndagen! Eller JO, skypade med världens bästa storebror, Louise och mamma en stund i morse, det var det absolut bästa med denna dagen. 
Är sjuk, feber, ont i halsen och allmänt opasslig, (lite synd om mig :p ) Så har legat inne hela dagen, inte kunnat äta, drygt. Sett ett par avsnitt av Mysteriet på Greveholm och slagit in ett par julklappar. Älskade jul, du är mer än välkommen. Min underbara värdfamilj är så måna om mig, så goa de är. Ikväll blir det Amazing Race och mys med mina vf. 

Långhelg

Trots att det har varit/är långhelg går helgerna alldeles för fort. Igår tog jag en härlig promenad på main street med familjen på förmiddagen, på eftermiddagen blev det en sväng till Danbury med Jennifer och kvällen avslutades med supergod middag på The Cellar Door i Ridgefield med Jennifer och Bea + film hos mig. 

Dagen idag bjöd på en härlig löprunda, sen pw+ styrka med Jennifer. Vidare från henne mot IKEA tillsammans med även Elin och Isabelle, inhandlades lite viktiga ting inför julen, så nu är den mer än välkommen! 
Blev julmust, glögg, sill, kaviar, prinskorv, ljus, servetter. 
Ikväll lagade vi mat hos Jennifer, blev fetaostfyllda biffar m. pasta och sen såg vi Freaky Friday. 
Mår som en kratta idag, ska väl också bli sjuk som alla andra tyvärr, så fick bli en hyfsat tidig lördagkväll.

Imorgon är det söndag, så vi får väl se vad den har att erbjuda!

 

Thanksgiving

Tredje torsdagen i november firas i USA varje år, Thanksgiving. Vilket även jag har fått uppleva i år, tillsammans med min helt fantastiska värdfamilj och deras familjer. 
Så morgonen började med den årliga Macy's Thanksgiving Day Parade, dock följde vi den på tv, då vi skulle/hade huset fullt av folk. Så mellan 9-12 var det parad+matlagningsförberedelser. 
Alla duschade och fixade sig. Jag och min vm tog hand om kökssysslorna, "smakade" viner och blev väldigt sentimentala. Hur ska jag någonsin kunna lämna den här fantastiska familjen!? Alla de fina varma ovärderliga  ord jag fick av alla, inte minst mina vf ikväll är obeskrivligt betydelsefulla för mig. ;) 

Folket började ramla in så smått runt 15 tiden(förutom mormor, farmor/farfar som redan var här), då var det min vm bror m. familj och min vp syster m. familj. Så allt som allt var vi ett gäng på 17 personer. 

Under veckan har jag och min vm förberett massor och pratat mycket om vad Thanksgiving innebär.
I svenskens ögon är det som på film, en stor kalkon på långbordet, med STORA familjen samlad och alla delar med sig av vad de är tacksamma för. 
Och jag ska ärligt säga att det är i princip vad det är. Massa god mat, dryck, desserter, högljudda familjemedlemmar, vilda diskussioner, football rullane på tvn och härlig musik i högtalarna.  
Kom upp med idén att dekorera ett träd med garn, min vm ökade på idén med att; varför inte hänga "löv-lappar" i träden, på vilka alla skriver vad man är tacksam för. Fint va? 
 
I'm thankful for my two amazing families, my experience/journey here.
I'm also very thankful for the people wo loves me. 
 
Efter att alla delat sin kärlek och tacksamhet till allt och alla, var kvällen över för de flesta. 
MEN inte för alla shoppinggalna, det är nämligen Black Friday idag!! Eller imorgon för att vara exakt, men det startat vid midnatt. Även kallat Midnight Madness. ORDAGRANT!
Elin och Jennifer plockade upp mig och vi for iväg till mallet, mest för att se på tokerierna! Once in a lifetime ju. 
Folk var som flugor på en sockerbit, GALNA! Men nu har man gjort det. Och blev några roliga fynd!!
imorgon är det fredag och många är lediga, får se vad dagen/helgen erbjuder. 


Watching the parade

The tree of Thanks


My hostmom's tryin' to kill the turkey?! ;)

Svenska neegerbullar fick toppbetyg! YES!
(tyvärr får jag inte lägga ut bilder på familjen, så vi tager vad vi haver)

nära, men ändå så långt borta

Mysig morgon med flickorna, frukost, bus, fix och lite tv tittande. Sen iväg till skolan för dem, jag tog en pw och sen raka vägen till frisören. Blev faktiskt ganska nöjd denna gången, men åhhh vad jag längtar efter att Carro ska få fixa det igen!!!!

Skypade lite snabbt med bästa mammi, åhhhh va jag saknar dig. 
Emma kom hit, så lunchade vi och planerade lite inför kommande helger. 
Fixade några av alla maträtter och desserter inför torsdag med min vm lite snabbt, innan hon åkte på sitt håll och jag iväg på mitt för att hämta barnen. L åkte på Hebrew School , medan jag och A åkte till hennes dans. Gjorde lite läxa där, läsning och ordgåtor eller något. 

Just nu fixar jag med mitt projekt inför Thanksgiving, då min vm sagt till alla att göra, säga, laga, bygga, fixa dona, med något som är Thanksgiving för dem.
Så det är kvällens projekt + ett avbrott för viktigt  TheVoice tittande med mina vf. 


Helgens bravader

Fredagen blev träning, lunch och massa ärenden med min vm och sen var det dags att hämta barnen. 
Lagade god middag och mormor kom över och åt med oss. Barnen hade sleepovers, ena hos kompis och andra hos mormor. Så jag åkte till Malin, med Tove och Jessica för att se Magic Mikeshit va bra den är!! Inte konstigt Channing Tantum är utsedd till sexigaste mannen!!

Lördagen bestod av fix till flickornas julklappskalender, som snart är klar btw. Lunchade med Natalie, sen åkte vi till mallet med Victoria Malin och Paulina, strosade mest och bara fönstershopping!! :) 
Åkte hem vid 5.30 och var inställd på att jobba, men min vm hade valt att inte gå på det hon skulle, så hon skickade iväg mig, You should go out and have fun with your friends instead!! 
Och inte protesterade jag på det inte. Ringde upp Malin igen, vilka redan var samlade hos Paulina, klädde på mig, fixade mig, (gick mannekäng för vm och barnen). Ann Sophi plockade upp mig och Victoria, mötte de andra på tåget och det bar iväg mot NYC. Mötte upp några till i city och det bar sedan av mot Webster Hall. 
Grymt rolig och minst sagt händelserik kväll, tack mina damer och herrar! Tråkigt nog blev jag bestulen på väska med plånbok+telefon precis i slutet!! Vilka idioter det finns alltså. Men har spärrat kortet och köpt en ny lur, så ingen större skada skedd! Får fixa nytt körkort när jag kommer hem bara :p

Kom hem vid 8 imorse, men blev ingen sömn tyvärr då det var projekt spärra kort och köpa ny telefon så fort som möjligt! Plus att jag har hjälpt min vm lite idag. Så nu sitter hela familjen här hemma och myser, jag och min vm med vars en bok framför brasan(datorn just nu) barnen framför iPaden och min vp ser football. Maten luktat gott och det är mys på hög nivå! 
 

Planering i fullgång

Flickorna vaknade på bra humör, så morgonen gick smidigt och bra. Tog en lång härlig pw när de åkte till skolan. 
Kom hem och fixade lite smått, sen skypade jag med bästa mammi. Fick en hel del viktiga recept som jag behöver till vår svenska julafton vi ska fira här hemma. So excited!!! Listor skrivs på allt som måste fixas, och jag längtar som bara den! 

Åkte in och fixade lite ärenden, sen tog jag en kaffe på Tazza, innan det var att dra sig hemåt.
När barnen kom hem blev det snack, läxläsning och alla gjorde Hanukkah wishlists. Medan barnen gjorde sina läxor, planerade jag och min vm dukning, bordsplcering, dekoration, meny och allt där till inför Thanksgiving om en vecka :) Det ska bli så spännande och roligt att fira det!

Ikväll blev det lugnt, The Voice  med mina vf.

Todays outfit

 
 

kontroll...

Planering, listor, tankar, åsikter, högtider, thanksgiving, JUL, nyår, fulla väskor, shopping och känslor.
Allt är upp-och ner och framåt och tillbaka i mitt huvud just nu. Försöker dra i alla trådar för att få kontroll på allt, men det är alldeles för mycket på gång! Men snart, snart är det okej att andas ut igen! <3

Fixar-tisdag

Efter en bra morgon med flickorna, blev det en löprunda, sen hem och duscha och fixa lite. 
Bestämde mig sen för att inte ha ont i mitt knä längre och därför köpa (ännu) ett par nya löparskor, vilka är anpassade efter just mina fötter. Min vp rekommenderade ett ställe lokalt, så jag åkte dit, prövade ut skorna och var ett par skor rikare(och många dollar fattigare ;)) när jag åkte där ifrån. NÖJD TJEJ!
Blev en sväng in i byn, köpte lite småsaker jag behövde, sen har jag pysslat och fixat här hemma. Blev lyxig hemmagjord müsli till lunch m. grekisk yoghurt. Sen fixade jag lite inför flickornas kalender som jag håller på med, plus lite i scrapbooken. 

Min vm tog barnen till Hebrew School, eftersom jag har sånglektion ikväll,
då jag inte kan imorgon eftersom jag jobbar. Så snart bär det av dit, ikväll blir det Brown Eyed Girl- Van Morrison. 


Min lyxlunch
Mina nya guldklimpar
 

Upp- och ner

Ja, denna måndagen började som alla andra. Lunchlådor gjordes till flickorna, fixade frukost till dem, min vm tog de till skolan eftersom hon var hemma och de gärna ville det, så jag tog en härlig pw. 
Skypade med min älskade mammi, längtar så tills jag ska få krama dig igen. 
Städade på rummet, tvättade, rensade ut bilder på den externa och fixade lite smått och gott. Sen ringer helt otippat min fina vän Jessica upp på skype, så jag fick skypa med henne och de efterlängtade små guldklimparna Ejmie och Milian, åhhhh jag saknar er så. Så skönt att få se och prata med er, fast rösten darrade hela tiden. 
 
När barnen kom hem var det som vanligt läxor och lite lek, sen matlagning.
Avslutade dagen med 1,5h härlig fotbollsträning, sen blev det Amazing Race med mina vf när jag kom hem. 

Haft en upp-och ner dag idag. Glad, ledsen, tankar hit och dit, hängig och nere.
Men antar att man måste få ha såna dagar med, för att sen ta sig framåt. 
Plus att jag varit väldigt Olig hela dagen.
Min älskade storebror, håller på att bli knäpp så mycket jag saknar dig.
 Du är min bästa vän i hela världen. 



Galenskap

Ja, det har ju inte blivit så mycket uppdaterande i helgen, så kommer lite nu. 
Min vf åkte till Boston i lördags morse för att gå på en bat mitzvah, så jag knöt på mig skorna och tog en härlig löp/intervall runda i det finaa vädret. Vid 12 kom Bea Jennifer Elin Emma, lagade lunch tillsammans, sen agerades det friösrsalong och hår färgades på tvären. Elins blev top notch!!!
Dagen fortsatte med god mat, dricka, väldigt trevligt skype samtal och massa trevligheter. Tyvärr bestämde vi oss av någon anledning för att åka in till city, så vi fixade oss till stationen, missade tåget, jag ramlade i trappan, stukade armen, två par skor gick åt skogen och vi fick tråkiga besked av en nära vän. En bra kväll som tyvärr slutade mindre bra. Alla somnade i min säng och vaknade alldeles för tidigt i morse!

Dagen idag var slö och halvseg. Blev en efterlängtad skype med Ola Louise och pappa, fick se fina bebismagen och deras superfina hus. Åt god frukost och sen begav vi oss till Trumbull Mall bara för att sysselsätta oss, blev några fynd och dagen avslutades med god middag. 

Minst sagt en galen/konstig helg, men med superbra sällskap! Tack mina fina vänner för att ni är ni.
Älskade pappa, ha den äran på farsdag. Jag älskar dig! 
Min fina vän Jennifer, alla tankar är med dig idag! 





 

Bowling

Idag hade flickorna 2h försening i skolan, de började inte för än 11, så att plogbilen skulle hinna ut och göra rent vägarna för bussarna. Lite löjligt, men det är så de gör i detta landet! 
Vilket innebar att 7.30 imorse var hela familjen ute och åkte pulka och lekte i snön, MYS. 
När vi kom in lagade jag mannagrynsgröt och varm choklad/kaffe till alla. 

Fixade lite ärenden, lunchade med Maye, slog in lite julklappar, tvättade och skypade med mina älskade föräldrar, LYCKA! Bra dag och fint väder, men snön börjar töa bort igen. Men det gör inget, för det kommer väl förhoppningsvis mer i december... 
Ikväll blev det bowling med en hel bunke trevligt sällskap, jättekul! :D

Alla är vi olika

<3

Söt som socker!

Emma får specialundervisning av sin vp, som också var och bowlade. 

Första snön

Det snöööööar!! Helt galet också, ligger ca 20cm snö som ett vitt täcke överallt, supermysigt!
Imorse var jag ute på en efterlängtad löprunda på spåret, så härligt att vara tillbaka. Efter det blev det en sväng till köpcentret och sen en tur till Christmas Tree Shop med Elin och Emma. Där inhandlades det lite smått och gott + saker inför jul, men än är listan lååång. Vet inte om jag berättat, men ska i alla fall göra en paketkalender till barnen i jul, alla paketer är köpta utom en, bra jobbat. Tack mamma för hjälpen!

Hann med en snabb skype med Filip och en snabb med mammi, guld.
När barnen kom hem från skolan var de så över exalterade över snön, så vi tog på oss full snömondering med allt vad det innebär och gav oss rakt ut i snön. Underbart! Det blev pulka, snöbollskrig och staty/snögubbs-byggande. När vi kom in hade min vm satt fyr i brasan, så då satt vi där och värmde oss med varm choklad,
himla mysigt. 

Åt god middag med familjen, sen kom Tove över och så smygbörjade vi på Mysteriet på Greveholm. Vi tänkte se den nu under november och sen se den "nya" kalendern under december. När hon hade gått hem slog överskottsenergin in den här token och jag började genast slå in några av mina julklappar, samtidigt som jag lyssnade på julmusik, älska julen!


 

Election Day

Började morgonen med mysfrukost med flickorna, sen gjorde vi oss orndning för att åka på "morgon-bio", nämligen Monsters Inc. som visades gratis på Playhouse. Efter det blev det hem igen, för lite läsning, matte och god lunch. Runt två bar det av till rec center, där de idag hade en gratis "lek-aktivitets" dag för barn, med lasertag, ansiktismålning, hopptorn, radiostyrdabilar-rac mm. Massa kul och glada barn!

Hämtade upp min vm här hemma, sen åkte vi alla med när hon skulle rösta! Intressant att se, men det funkar i princip på samma vis som hemma. Röstsedlar, röstbås, hemligt, hemligt, hemligt!
Obama eller Romney, det är frågan som håller på att få ett svar i detta nu!!

 

Måndag

Ännu en fin, men kylig höstdag idag. Eftersom flickorna inte hade skola, pga stormen, och ingen imorgon heller då det är väl. Blev det istället "hemma-studier" . Vilka bestod av lite matte, läsning, hemmagjorda ordpussel.
Efter det blev det lunch med min vm, mormor och barnen här hemma, sen åkte barnen och jag till badhuset. 

När vi kom hem sen var min vp också hemma, som hade vunnit sitt stora mål idag(han är advokat), så alla var stolta och glada och grattade. Därför bestämde jag och min vm oss för att göra en god middag till familjen. 
Blev räkcoktail till förrätt och sweetchili marinerad lax med vitlöksstekta sockerärtor till huvudrätt. MUMS!
 
Kvällen avslutades med 2h fotbollsträning, härligt att äntligen få träna igen!! :) Men kallt så in i bomben, 0 gradigt. 

Home sweet home

Äntligen är strömmen tillbaka i vårt hus och vi kunde idag flytta hem igen. 
Oavsett hur oerhört tacksam jag är för veckan vi har fått spendera hemma hos familjen Stark, med värme, vatten, varm mat på bordet, underbart sällskap, musik, god dricka och härliga dagar, är det så skönt att vara hemma igen. Ser fram emot att få sova i min egen säng, efter att ikväll fått ha lite egentid med min vf med god mat och mys framför öppna spisen

Idag blev det en lugn och skön dag tillsammans med Emma, som stannade över med mig igår tillsammans med familjen och barnen, massa mys. Dagen idag blev att packa ihop och flytta tillbaka hem, tvätta och dona. Emma och jag tog en härlig promenad i ett underbart höstväder, fikade på vårt mysiga Tusk&Cup med kaffe framför deras brasa, skype med mamma en lång stund och bara allmänt mysig söndag. 

En härlig känsla genom kroppen när man får saker bekräftat som man så länge väntat på! 

Hurricane Sandy

Stormen är över, men mycket elände och arbete kvarstår, efter alla skada stormen orsakat!
Jag och min värdfamilj mår bra och har haft turen att bo hos nära vänner till familjen, de har en dotter i samma ålder som A, så de har lekt så bra alla tre. Trots att det är påfrestande för alla att bo som vi gör. De har ett stort hus med plats för alla, så vi har varit ett fullt hus på 10 personer. Vi åkte dit i måndags eftermiddag, senare på kvällen gick även strömen där, men vi har generator så har det väldigt bra. Skäms nästan över vilken "lyx" vi lever i hos de, när man hör om alla andras olyckor och elände. 
Snabb sammanfattning så ni slipper läsa 3 A4-sidor:
-Dödsolyckor, översvämning, bränder, strömavbrott, fällda träd, förstörda hus och verksamheter.
-Har försökt sysselsätta barnen på alla möjliga vis, de har varit/är så duktiga. 
-Vi har haft lite "skola" med barnen, läst mycket, lekt, varit i parken, på biblioteket och de har haft alla möjliga uppvisningar och föreställningar för oss. 
-Jag har lagat god mat varje kväll, som har varit jätte uppskattat från alla, både vuxna och barn. Jättekul! 
 
Är så tacksam för att jag har en så bra och omtänksam värdfamilj som jag har. De bryr sig.
Är så lyckligt lottad som har inte bara EN helt underbar, fantastiskt, otroligt bäst familj hemma i Sverige, utan två, en fantastiskt omtänksam familj här i USA. 

Idag har jag "flytt fältet" för lite egentid och space från resternade 9 familjemedlemmar ;)
Sitter för tillfälligt på Starbucks med min fina vän Emma och går igenom mail, blogg och facebook, för att uppdatera alla hemma om situationen här. Ska spendera resten av dagen med Emma och ikväll ska jag vara hemma med barnen då föräldrarna ska ut! 

Älskar och saknar mina nära och kära hemma <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0