4 weeks

Wow, känns galet att jag redan varit här i fyra veckor. Tiden går ganska fort, i alla fall just nu. Men det är bra man känner på det viset! :)

Har sovit hos Mara sen i lördags, hennes värdmamma är jättesnäll som låter mig bo här, så jag slipper bo ensam nu när min familj är iväg!
I lördags var vi först på köpcentrat en sväng, Mara skulle byta lite saker. Därefter blev det middag och lite trevliga vänner på besök hos Mara's familj. Jättetrevligt :D
I söndags morse jag och Mara en roadtrip till Yale University, coooolt! Shit, det är verkligen ett fint universitet med massor av byggnader. Vi gick runder i ett par timmar, fotade och "turistade" ordentligt, sen kollade vi i shoppen också, för lite souvernier! ;) Lyckad dag, och kul att bara köra och titta. Var dessutom härligt väder, man fick verkligen vårkänslor....
Igår blev det en lugn kväll med film och sängen tidigt, härligt!!

Tidigt imorse blev det en super härlig löprunda runt 6.30, då Mara började jobba. När jag kom tillbaka blev det en god frukost med havregrynsgröt med valnötter och banan, vilket varit min favvo frukost sen jag kom, YUMMI!!!
Varit en lugn dag hemma hos Mara med hennes värdbarn, barnen är hemma pga. presidentens födelsedag!

Nu kallar snart sängen, för en ny dag imorgon!!
Slänger iväg massa KÄRLEK  till min underbara familj och vänner <3


3 cars check...

... mm, då har jag provkört alla tre av familjens bilar nu då. Audi Q7an, Mazdan och BMWn, LIKE!!!
Audin är ju bara min favorit så enkelt är det! :D Fast jag tackar visserligen inte nej till att glassa lite i BMWn till våren/sommaren, haha.

Var med Mara hos frissan imorse, hon fick gjort lite slingor och klippning. Fick massa beröm av deras frisörer om mitt hår/ min frisyr och de frågade vilken frisör som gjort det. Så då fick jag STOLT berätta om min otroligt skickliga vän Carolina. Kan berätta att jag är lagom nervös att gå till frissan här, kan inte gnälla och domdera här så som stackars Carro låter mig göra ;) Men men, vad är det värsta som kan hända? (Emma, kanske en b*g i Chicago, ha ha ha)

Åkte hem till Mara efter att ha hämtat hennes två illbattingar till tvillingar från dagis, åt lite lunch, sen blev det en film, tecknade filmen Rio, den var ganska bra faktiskt.

När jag hämtat mina flickor i skolan, åt de lite snack sen lektes det. Och jag lagade en superduper god fiskgratäng. Den stora tjejen är dock lite kräsen och hade bestämt sig redan innan för att hon inte skulle tycka om det, så det var lite tråkigt. Lilla däremot åt massor och var helt överlycklig hur gott hon tyckte det var. Mina värd föräldrar gav också bra betyg. Så är nöjd med det, man kan ju inte tycka om allt!

Ikväll blev det film och slappande hos Mara, väldigt lugnt och sansat med andra ord.

Min älskade familj , det är så underbart att veta att ni hela tiden är med mig och "supportar" mig genom detta. Vad vore jag utan er?! <3

Valentine's Day

Happy Valentine's Day everyone!!
Jag har haft en jättebra dag tillsammans med vänner och min värdfamilj.
Började dagen med en härlig löpningsrunda, följt av en smarrig frukost. Därefter körde jag till Mara, där bakade vi choklad Valentine's cupcakes med små hjärtan på, LOVELY!!!
Mara jag och Kerstin körde in till Main Street för att fixa lite småsaker. Stannade till på Party Depot, sååå coolt ställe, de har allt för party, maskerader, födelsedagar, högtider, och då menar jag verkligen ALLT!!! Vi fyndade lite saker till vårt St. Patrik's Day möte hos Carrie,(ute i god tid i alla fall. haha) ett par GIGANTISKA gröna solglasögon, coola som tusan.
Blev lunch på Asia Ritz, jag åt suschi, yummi! Efter det åkte jag och Mara till Debra Ann för att fixa små presenter, flickorna fick att vi ska gå på bio tillsammans och Dawn och Hal fick hemmagjord choklad från Debra Ann och blommor.

Ikväll lagade Dawn en LJUVLIG  3-rätters middag till hela familjen, inklusive mormor Linda, hon är jättego.
Förrätt var tigerräkor med stark coktailsås och någon typ av grönsak jag aldrig ätit.
Huvudrätten bestod av tunna skivor kycklingbröst i "rullader" fylld med dijon, skinka och ost, till det hade vi sparris och quinoa. ¨
Avslutningsvis ett brownie hjärta med två kulor jordgubbssorbet! DELICIOUS!!!
Fick ett presentkort på en nagelsalong av familjen, man tackar :D

Tackar min underbara, fantastiska, älskvärda familj där hemma för all support genom detta!
Utan er hade jag inte varit där jag är idag! ÄLSKAR ER <3


lite bilder :)

NYC med Frida
I NYC med Frida

Black Bear PubSöndagslyx


cheesecake, livsfarligt!!!
lovely lake
Lovely Lake


Valentine's Day i all ära!

söndagslyx

Ljuvliga söndag. Hur ofta säger man det egentligen?! Men den har varit kanon!

Snabbresume av resten av helgen först.
Fredagen var det; jobb, träna, jobb och mysmiddag med familjen, sen blev det mer mys hos Mara, med en bra film, Soul Surfer, verklighetsbaserad "bölefilm". SÅ BRA!!!

Igår tog jag mig in till New York City för att träna Frida, äntligen!! Galet nog så låg det snö på marken när jag steg upp och körde till tåget, försvann dock lika snabbt, men ändå!!!!  I vilket fall som helst, vi möttes på Grand Central, fixade hennes telefon, och promenerade sedan ett par kvater för en lyxig frukost. Kom in på ett typ saluhalls liknande ställe, där fanns ALLT, så fint upplagt, fräscht och inbjudande. Jag åt yoghurt med granola, fruktsallad och en grov bagel med creme cheese och en STOR ljuvlig (ordentlig) kopp kaffe!! YUMMI..

Vi strosade runt i massa butiker provade hit och dit. Blev en ny bikini från Victoria's Secret (vad säger vi Emma, inga kommentarer på det va? ;p ) blev även ett par nya träningsbyxor, så nu återstår någon träningströja och kanske ett par nya löparskor längre fram. Här är ju tid så att säga!! :p Käkade lite lunch och sen blev det hemfärd för mig! Underbart att träffa Frida, nästa gång måste vi dock få med Ellen också, lite svensk reunion :p

Hann bara precis komma hem, duscha och fixa mig, sen bar det av till Black Bear Pub , verkligen ett najs ställe, min värdpappa rekommenderade oss att åka dit! Träffade massa trevliga människor, både andra au pairer och amerikanare, super kul. Plus att vi fick dansa loss rejält.

Söndagen i all ära... Skypade med min underbara familj, lovely, de är BÄST!!! Åt en god frukost med familjen, sen lekte jag lite med flickorna. Vid 13 bar det av på au pair månads-möte, vi åkte skridskor, så kul :D När det var slut kollade vi på en basketmatch som en av au pairernas värdbarn spelade.
Jag Mara Kerstin och Marina bestämde oss för söndags lyx och åkte till The Cheesecake Factory för att äta. WOOOW, helt otroligt ställe enligt mig. Jag åt en gudomlig sallad och tiill efterrätt delade vi två olika gigantiskt stora bitar cheescake, YUMMI.
Vi avslutade en toppen dag med att se på bio, The Vow , den var super bra.

Avslutar en kanon helg, men en förhoppningsvis lika bra vecka :)
Mamma som sagt, Skam den som ger sig!!!

<3

bilder kommer när jag fått in rätta knycken på det

keep going...

Igår var det kickboxning igen, det var kanon! Krävande och jobbigt, men samtidigt väldigt kul. Kommer fortsätta på det, det är ett som är säkert ;)
Satt på ett Café och skypade lite med Jonas sen, det var kul att prata/se någon hemma ifrån!
Gjorde inte speciellt mycket igår, kom hem, lagade mat, umgicks lite med flickorna, sen kollade jag bara på TV med Dawn och Hal.

Lily har varit hemma från skolan idag, hon är sjuk. Bronkites(stavningen?) sa doktorn att det var, inte så kul.
Så idag när hon kom hem från doktorn, fixade vi med deras alla hjärtansdags presenter till sina klasskompisar, ritade, läste lite, spelade spel. Vid lunch gjorde jag äggröra, macka, varmchoklad och jordgubbar. Solen var jättevarm på terrassen, så vi klädde på oss och tog en filt, sen lunchade vi ute och läste lite i vars en bok, det var väldigt mysigt faktiskt.
Efter det tog Lily ett varmt bad och en tupplur, själv fixade jag med lite tvätt. Därefter blev det att hämta Amanda i skolan. Läxor och snack, sen gjorde jag middag. Lax och potatis, mums!

Ikväll har jag sett ett par avsnitt av One Tree Hill och bara slappat i soffan!
Längtar efter att skypa med min älskade familj till helgen!

(bara några få bilder från i söndags)


 


mötet.

Idag hade jag mitt första möte med min LCC Carrie, hon var verkligen jättetrevlig och hjälpsam.
Lyxade till det med att baka scones till mig Carrie och Dawn, mums, det blev uppskattat. (stjärna i kanten)
Vi gick mest igenom "basic" saker, om regler och lite så. Och om när hennes månadsmöte är. Man måste komma på ett möte varje månad för att umgås, träffa andra au pairer och lära känna området och så.

Efter mötet åkte jag för att träffa Mara, :) Vi tog en härlig promenad, sen åkte vi hem till henne och kollade på lite olika resor vi planerar att göra. Dawn ska dock hjälpa mig och kolla igenom dem innan vi bokar, så att vi inte "köper grisen i säcken". Men jag ser verkligen fram emot det, hon är jättego, verkligen en tjej jag vill spendera mitt år med :D

Träffade Ellen igår, äntligen!! Känns som det var evigheter sedan vi sågs. Vi lunchade och käkade på nya favoriten Swizzels, YUMMI. Frozen yoghurt och massa tillbehör. GOTT!!!! Ser framemot att träffa henne snart igen, typiskt att hon jobbar i helgen när vi har planer på att ta oss in till NYC, och träffa Frida och hitta på något skoj. :/

Ikväll har jag träffat Anne Katrine och Kerstin, tog en kaffe och pratade lite om vad för resor vi har planer på. Anne Katrine har varit här i 6månader så hon gav oss lite tips och det tackar vi för!

Imorgon är det dags för kickboxning igen, ser fram emot det :D
STOR puss och kram till min älskade familj! <3

go giants!!!!

WIIIHOOO, New York Giants vann Super Bowl. (Tydligen är det de man ska hålla på i den här familjen, är dock inte så insatt) Har suttit som klistrad framör tvn och käkat hela eftermiddagen/kvällen! :D

Började dagen med skype med Ola och Louise, LOVELY!!!
Mötte Mara i stan för en promenad occh kaffe, stora planer på gång ;)

När jag kom tillbaka, var det bara att byta om till varma, komfortabla kläder. 11.30 var matsäcken var packad, och skorna knutna. Då bar det iväg på hajk med familjen, så härligt. Det var ett par grader ute bara, solen sken starkt och alldeles vindstilla, härligt!!! Var ute och njöt av naturen och den vackra utsikten hela dagen.
Kom tillbaka vid 15, då min värdmormor ;) anlänt, vilken underbar människa, GILLAR henne redan skarpt! Hon hade förberett massa mumsigt och gjort en liten brasa.
Så blev till att snabbt studsa in i duschen, se den första High School Musical med flickorna, sen landade vi alla framör Super Bowl och mums!!

Verkligen en kanon dag om jag får säga mitt!! ;) (bilder kommer)

What doesn't kill you, makes you stronger! <3

it feels good today..

...bra va? :)
Skypade med min underbara familj i morse, det var jättekul att se dem. Älskar de så mycket!
Berättade lite om väder och vind och allt mellan himmel och jord. Ni är ett helt fantastiskt stöd för mig.

Familjen åkte in till byn/stan idag för att springa lite ärenden. Själv hämtade jag upp Mara och Kerstin, vi åkte till köpcentrat. Har verkligen haft en toppen dag, med två toppentjejer, de verkar vara så bra. De är också hyfsat "nya" Kerstin har varit i USA 4 veckor och Mara 4 månader. De vill resa och göra små "tripper/utflykter" precis som jag, så vi ska sätta oss och se vad vi kan hitta, och börja "planera" vårt år lite :D sounds good to meeeee!

Ikväll har jag och flickorna käkat och sett på film, mysigt! De gick i säng vid halv nio, märks att jag är ny så de spelar lite spel med mig än. Men så är det väl i början!
Själv sitter jag här nu och ska dra igång första säsongen av One Three Hill och vänta på att föräldrarna ska komma hem. Sen dyker jag i säng och laddar upp för en hajk och super bowl-party imorgon :D

En extra styrkekram går till älskade mormor och morfar!
Mamma, skam den som ger sig!!!
<3

torsdag

Dagen började som de andra dagarna denna veckan, vilket betyder, göra flickorna redo för skolan och sen körde jag de dit. Därefter blev det en vända till gymmet.
På tal om gymmet, tänker jag inte betala dyrt för att springa på ett löpband, istället kommer jag ta på mig löparskorna och ge mig ut i naturen, skönare och billigare ;)

Var lite tufft idag också, innan man kommit in i rutin och i vad här finns att göra så är saker och ting lite tuffa!
Men jag åkte in till stan och tog mig till biblioteket, ett väldigt mysigt ett. Skaffade mig ett lånekort, vilket jag behövde få undertecknat av mina värdföräldrar, haha, ja jag är ju inte mer än 21 så, knasigt :p
De hade massor med dvd-filmer som man kunde låna där, gammalt, releaser, serier, ja allt du kan tänka dig, så det var kanon, där kommer man nog gå igenom en del på de hyllorna!

Gick en sväng på mainstreet, var på posten och skickade iväg mitt DS-2019, (typ visum) till Boston, för att jag ska kunna åka utanför USA under mitt år om jag vill det. Satte mig där efter på Ross's bread, vilket är ett underbart mysigt café. Yummi!!

Hämtade flickorna, en av de hade en vän med hem, så det gjorde läxor och sen blev det lekande för hela slanten. Jag pusslade med den stora tjejen, medan de två små spelade wii.

Ikväll efter flickorna lagt sig, hade jag en mysig och trevlig kväll med mina värdföräldrar. Vi gick igenom lite funderingar jag hade, känns bra.

Saknar min underbara familj, ni är mina förebilder!!
<3

Roller coaster

Min första dag ensam med flickorna, det gick jättebra!!!
Var på kickboxning med en svensk och några tyska au pairer, det var RIKTIGT skoj, men ack så tufft det var!!! Tror dock att jag ska fortsätta, för det är ganska billigt och bra träning dessutom.

Hade en lite "down" idag, fick akut hemlängtan, det var ganska jobbigt faktiskt! Men tack vare fantastisk support hemifrån från familj och vänner, så löser sig det mesta. Så istället för att sitta och gråta i min ensamhet. Tog jag bilen och körde in till byns "storgata", och jag runt och kollade läget, satte mig sedan i parken med en SUPERGOD milkshake (man får synda ibland), det var jätte skönt vår väder ute, 10-15 grader, ohh va härligt!!!
Fixade även ett amerikanskt visakort, duktigt!! ;)

Därefter var det dags att hämta minstingen vid bussen, den stora tjejen hade playdate. Så vi åt mellanmål och gjorde läxor. Hon hamnade framör tvn och jag fixade mat, blev pasta med ost- och svampsås, Yummmmi!!!

Ikväll har jag träffat Maye och Mara, Mara är en kanontjej!!! Sjukt positiv och har hjälpt mig massor! Skriver mer om det imorgon, nu måste jag sova!

So far so good!!

XOXO


RSS 2.0