toppen helg.

Har haft en riktigt bra helg tillsammans med familj och vänner.

Fredagen började med långpromenad med Jennifer, fika med Emma, sen hem för lite läsning i det soliga fina vädret.
Dawn hämtade flickorna. A och jag bakade negerbullar. Flickorna lekte, medans jag lagade ett nytt recept till middag. Dawn gjorde supergoda brownies. L åkte på dans. Jag hade köpt ett SUPER gott rödvin som jag öppnade åt oss, Dawn tog fram lite ostar och kex som vi hade till. Avslutade kvällen med supergod middag, gott vin, brownie och fredagsmys...

Lördagen började med träning, sen kom Frida och plockade upp mig. Blev att se tjej High School lacrosse match, super skoj. Blev en stund ute i det fina vädret, sen kom Julia. Åkte till en bar för att se Rangers, VINST!!! Blev köpcentrat efter, fyndade faktiskt :) Två klänningar. Filip kom också, så avslutade vi kvällen med god mat och trevligt sällskap, :D

Idag skulle min Älskade fina Moffrik fyllt 85år, ett STORT grattis på födelsedagen. Jag saknar och älskar dig så mycket att det värker i hela mig. Har tänkt på dig hela dagen. Vi ses på träbryggan i Liverpool.

Dagen började bra med mannagrynsgröt och mormors hemmagjorda hallonsylt, (dagen i ära). Åkte och tittade på L när hon hade lacrosse match. Lunchade med familjen. Efter det mötte jag upp Frida och Emma, vi satt i parken 3timmar, underbart fint väder och massa trevligt prat.
Avslutningsvis blev det middag hemma och har nyss (som vanlgit på söndagar) sett Amazin Race med mina vf.

<3


soligt.

Solen tittar fram idag, vilket är väldigt härligt, dock är det lite kyligt. Ska bli fint väder hela helgen, så det klagar man ju inte på när man är ledig.¨
Härlig långpromenad med Jennifer imorse. Nu blir det snart fika med Emma. Ikväll bjuds det på familjemys ala lina, laga gott och spela lite spel med familjen.

Ha en bra helg allesammans!
Snart kommer min fina familj hit.. WIIIIHO!!

3 månader i usa

Shit, tiden springer iväg. Har varit i USA i 3 månader idag, galet!!!

Kom tillbaka från Miami igårkväll. Har haft 3 härliga dagar där med 3 härliga tjejer!! Vilket Öööösss!!!
Hostelet var toppen. Billigt, god mat och TREVLIGA människor!! Både de som jobbade och bodde där!
Torsdagen blev bara snabbt duscha och sen blev det barrunda med hostelet! Fredagen var vi på beachen HELA dagen. UNDERBART!!!! Åt och drack gott, Frida och jag drack otroligt goda drinkar, dock var glasen sinnes stora, (ca 70cl) så den levde man på ett tag, speciellt i galet underbar värme!! Blev en trevlig utgång på fredagen också, massa härligt folk. Var på Miami Ink's bar Love and Hate, fräckt!! Träffade en tösabid från Löddeköpinge ockå, även hon och  hennes andra svenska kompisar är au pairer. :) Inte nog med det, för vem kommer in in i receptionen när vi står där, om inte en kivikstös man känner, Frida Andersson och hennes två kompisar som hon backpackar med. Vad är oddsen att en kivikstös staplar in när man är på andra sidan jorden???? Grymt kul att träffa dem dock, när de också är ute på upptäcksfärd!! ;) Lördagen var tyvärr regn hela dagen, inte så kul, men det löste vi ialf, strosade och hängde med trevligt folk! Sista kvällen bjöd på ännu mer underhållning, med barer och drinkar.
Rätt så sliten igår morse! Klantig som man är stukade jag foten rejällt också, dumma mig!!


paaaaalmer



Fina Frida med vår "lilla" drink


Rätt så nöjd tjej


Frida och Mara


Jag och fina Frida


Mara blir gaddad


Sista kvällen, Bronya jag Mara Frida




springbreak

Imorgon börjar springbreak, så det blir tre fullspäckade dagar med mina flickor, med massa lek och aktiviteter. För på torsdagmorgon åker vi ju till MIAMI!!! :D Längtar som tusan! Sol, bad, härligt folk, kalla öl och underbara upplevelser!!

Veckan har varit jättebra; träning, härligt sällskap, bio, luncher, fruktsallad och snicksnack!!! ;)
Var på aupair möte i onsdags, vilket bjöd på ett zumba-pass, grymt kul!!! Funderar skarpt på att ta mina sista 1,5 credits på att göra zumba! Nimbas!! ;)
I torsdags åkte jag och Jennifer på bio, såg Titanic, satt och störttjöt under HELA filmen, 3,5h. ;) Lika bra som alltid, men tyävrr var 3D en besvikelse, ingen skillnad alls. Men filmen är ju underbar!!
Fredagen var en toppen dag. Började med träning, sen lunch i solen med trevligt sällskap, med Jennifer, Emma och Elin. Efter skolan var det lek ute och efter många om och men fick jag upp mina flickor på deras cyklar (De kan/kunde upplysningsvis inte cykla när jag kom hit, (sjukt) när man är 7 och 9 tycker jag man ska kunna det, men ja, inte mitt problem) I vilket fall som helst, fick efter min egen metod ;) upp flickorna på cyklarna och vi övade och övade. Tyvärr var L tvungen att åka på dans, med A frågade om jag ville stanna med henne. Så efter ca 10min efter de åkt, hade jag lärt min superduktiga lilla tjej att cykla. Så stolt över henne!! Sötungen sa; När någon frågar ska jag säga att Lina lärde mig cykla!. Blir man glad då eller :D
Blev middag med familjen på kvällen, sen bio, American Reunion, så rolig!! 

Lördagen blev lekplatsen och simhallen med mina flickor på morgonen, sen hela eftermiddagen med fina Jennifer på köpcentrat. Kanondag! På kvällen lagade jag SUPERGOD  laxpasta till mig och Frida, till det en kall öl, svenskt choklad och hockey! Toppen lördag!

Idag har det varit skola, sista lektionen, massor att ta in, men väldigt lärorik dag. 11-13 Maj blir sista "passet" , inte dumt att få credits för den resan, man tackar!!

<3

tisdag.

Får ju börja med att berätta att jag firat passover , vilket är en judisk högtid. I år inföll det samtidigt som påsken, så vi gjorde lite av bådas kulturer ;) Barnen var lediga från skolan torsdag och fredag. Så på torsdagen började vi med att färga ägg, det tyckte flickorna var toppen :) Min fina mamma hade skickat lite påsksaker, så det blev även till att klä ett påskris (en ltie större variant, så snarare ett påskträd :p ) Torsdagen fortsatte med att flickorna, plus en kompis och jag åkte på "spring fling" på rec centret. Där vi hoppade i hopptorn, lekte på lekplatsen, badade och gjorde ansitksmålning. Toppen dag med flickorna!! :)

Fredagen var första dagen på passover , så runt 14 kom lite av min värdmammas släkt. Senare gömde vi massa små påskägg i trädgården så flickorna och deras kusiner fick springa runt med sina korgar och leta påskägg. Flickorna var överlyckliga efter deras första easter egg hunt!! :D´Det svenska godiset var magiskt och fick tummen upp av alla barn.
Under passover äter man inget mjöl och inga sädesslag alls. Istället har man något som kallas matza , som är "istället för" som är gjort på något annat. Detta håller man sedan under en veckas tid. Det har med deras historia att göra.
Vi hade sedan en seder tillsammans när det var dags för mat. Då gick vi igenom en sederbricka och det lästes ur en speciell bok på hebreiska, jätte intressant att få vara med och uppleva det.
Åt därefter en tre rätters middag med både speciell judisk mat och "vanlig" mat. Allt var supergott!

I lördags morse åkte jag in till NYC för att klippa mig och träffa Ellen och hennes Filip. Så vi började med att gå till salongen, vilket inte var så bra som man kanske hade förväntat sig av en salong på 5th avenue. Men jag kanske har för höga förväntningar eftersom jag redan går till den bästa frisören, min kära Carolina :)
Vi käkade sedan lunch tillsammans och strosade runt i NY. Sa hejdå till Ellen och Filip, för att sedan fortsätta spendera lite tid med mig själv, vilket var underbart  då vädret var perfekt!! Var på biblioteket, såå vackert!
Åkte sedan tillbaka hem, plockade upp Jennifer på hemvägen. Mötte upp Elin och Emma också för att sedan åka till Ritz Asia för sushi, YUMMI!! Kvällen avslutades med att vi såg film hos mig allihop + Filip, och våra kära vänner Ben&Jerry ;) Kanon lördag !!

I söndags skypade jag med min fina familj, underbart!! Efter det blev det en promenad i skogen med familjen, följt av en lugn kväll i soffan!

Nu blev det mycket text igen, lite tråkigt av mig, :/ här kommer några bilder ialf ! :)

<3












"familjemys"...

Helgen var jätte bra! Min värdpappas föräldrar kom upp från Maryland i fredags. Så då blev det lite familjemiddag och mys på kvällen!

Lördagen började med regn och rusk, så det blev lite lek och umgås efter frukosten ett par timmar. Åkte till ett ställe på Main Street och åt lunch, YUMMI!!!! Vidare Danbury, barnen, Hal, farmor och farfar gick till Toys ´R´us och jag och Dawn gick till The Christmas Tree shop, vilket är typ som Bo Ohlsson. Där köpte vi på oss påskägg och små saker att fylla det med. De firar ju inte påsk pga. sin religion, så det var jag som föreslog att vi skulle gömma påskägg och det tyckte de var toppen, kulturutbyte på hög nivå ;)
När vi kom hem blev det filmmys , vi såg en ny film, Hugo, riktigt bra!!!!
På kvällen var mina vf på fest och när flickorna dykt i säng, åkte jag också ut.
Hade en super kul utekväll tillsammans med tre andra super härliga au pair tjejer. De hade liveband som spelade grym rock musik, och man kunde det mesta, KANON!! Riktigt lyckad kväll.

Söndagen blev även den en familjedag. Åkte till Hal's kusin för lunch, mycket gott!!!
Efter det blev det att släppa av min stora tjej på scouterna, hem och slappa en timme drygt. Sen packade vi alla in oss i bilen igen, hämtade upp L, sen bar det av till Piccolo min vf favorit italienska restaurang. Blev en liten "hejdå" middag med farmor och farfar. Underbart god mat!!

Summering av helgen :D
Ikväll blir det bio med Mara och se 21 Jump Street.

Hoppas allt är bra med alla fina underbara vänner och familj där hemma! Saknar er!!
<3

RSS 2.0